B Corp

Vi ønsker at gøre en forskel i vores samfund. Med B Corp certificeringen bliver vi løbende målt på, hvorvidt vi træffer beslutninger der er ansvarlige fra holistisk synspunkt.
HORN B CORP SCORE

Hvordan bliver man B Corp? 

For at blive B Corp-certificeret har HORN opfyldt nogle af de højeste målsætninger inden for gennemsigtighed, social og miljømæssig ansvarlighed. Det er en 360 graders undersøgelse af hele forretningen, ved dokumentation af over 230 parametre indenfor: ledelse, medarbejdere, samfundet, miljøet og kunderne.

For at få en certificering kræves en score på over 80 point, og vi er stolte over at nå en samlet indledende score på hele 94,9 point. 

Medarbejder (HORN Score 25.7/40)

En vurdering af virksomhedens tiltag overfor dens medarbejdere for at sikre økonomisk og helbredsmæssig sikkerhed, samt mulighed for karriereudvikling, engagement og tilfredshed.

Det er særligt gennem vores ansættelse af medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet, at vi har opnået vores flotte score.

Vi vil være en virksomhed med plads til diversitet, mulighed for indflydelse, fokus på efteruddannelse og forbedrede kompetencer for den enkelte samt ikke mindst et stærkt engagement. Vi ved, at vi historisk har været udfordrede på at skabe diversitet blandt vores medarbejdere – men vi ser også et kæmpe potentiale i netop at sikre en mangfoldig medarbejdersammensætning.

Derudover har vi et bredt netværkssamarbejde med andre virksomheder med bæredygtighed og ansvarlighed i fokus, fordi vi ved hvor vigtigt det er, at vi hele tiden bliver klogere på hvor vi kan forbedre os. 

Kunderne (HORN 3.5/5)

En vurdering af virksomhedens relation til kunderne igennem produktkvalitet og services, etisk markedsføring, privatlivspolitikker og feedback.

Vi har høje krav til vores produktkvalitet som vores tredjepartscertificeringer understøtter. Dette er medvirkende til, at vi kan tilbyde en 30 års garanti til vores kunder. Vi har en lav reklamationsrate, og vi tilbyder forskellige partnerpakker, der sikrer, at eventuelle fejl løses hurtigt hos slutkunden.

Ligeledes tilbyder vi tryghedspakker, hvor HORN står med alt ansvaret fra opmåling til montering, hvilket sikrer, at kunderne et bekymringsløst forløb. Vi har et kundecenter, som er behjælpelig med spørgsmål, der fører vores kunder sikkert gennem bestilling.

Vi har en fælles målsætning om at give vores kunder den bedste oplevelse med HORN.  

Samfundet (HORN 15.5 / 40)

En vurdering af virksomhedens bidrag og engagement til samfundet det opererer i, ansætter og indkøber fra. Punktet involverer diversitet, inklusion, økonomisk ansvar, velgørenhed og værdikæde ledelse. 

HORN har et tæt samarbejde med de nærliggende kommuner omkring ansættelse af medarbejdere, der er på kanten af arbejdsmarkedet og som derfor har behov for at starte ud i flexjob eller anden form for særlig ansættelse. Vi tilbyder arbejdsopgaver, der er tilpasset den enkeltes behov og arbejder på at sikre et tolerant miljø og gode vilkår uanset køn, alder og udfordringer.

Lokalsamfundet har stor betydning for os, da Aulum er stedet hvor det hele startede for vores to grundlæggere. Det er vores klare ambition at bibeholde produktionen og administrationen i Aulum, og vi er synlige i at støtte lokale tiltag, foreningsliv og forretninger i nærområdet.

Som en del af vores gennemsigtighedsprincip ønsker vi at dele ud af vores erfaringer og inspirere andre til at gøre en positiv forskel, eksempelvis gennem foredrag, netværksgrupper, offentlige ESG-rapporter og via markedsføring.

Ledelse (HORN 14.9/20)

En vurdering af virksomhedens mission, engagement omkring de sociale og miljømæssige tiltag, etisk og gennemsigtighed. 

HORNs mission er at sætte standarden for ansvarligt producerede, kvalitetsarbejdsflader, der er digitalt integrerede i vores kunders hverdag og fremmer brugerens kvalitetsforestilling.  Vi arbejder aktivt med beregninger af CO2-aftryk på både vores produkter samt på virksomhedsniveau af scope 1, 2 og 3. HORNs gennemsigtighed af data sker via offentliggørelse af økonomisk, sociale og miljømæssige data, eksempelvis gennem vores tilslutning til UN Global Compact, og deraf mangeårige rapportering af indsats og udvikling på bæredygtighedsområdet.

HORN har et anonymt whistleblower system, der skaber tryghed og mulighed for at kunne sikre at der ikke sker strafbare forhold i virksomheden.

Vi har i processen med at blive B Corp certificeret ændret såvel formål som vedtægter, så de sociale og miljømæssige konsekvenser altid skal overvejes ved beslutninger.

Miljøet (HORN 35.1 / 105)

En vurdering af virksomhedens miljømæssige ansvarlighed og tiltag indenfor luft, klima, vand, og biodiversitet.

I denne kategori har det primært været en stor styrke for HORN at have FSC, Svanemærket og Indoor Air Comfort-certificeringerne i forvejen, da de alle arbejder for at skåne miljøet, f.eks. gennem organiseret håndtering af eksempelvis skovfældning og beskyttelse af dyrearter. Svanemærket og Indoor Air Comfort sikrer, at indholdet i produkterne ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Vi forsøger at optimere vores produktion og dermed minimere vores restmaterialer, hvor afskær indenfor flere produktgrupper bliver sendt til Denwood by HORN, der derefter upcycler disse til nye lækre interiørprodukter.

Din kurv
Din indkøbskurv er tomTilbage til shoppen
Calculate Shipping