FSC® Certificeret træ

Din HORN bordplade skal også give mad på bordet til dem, der har haft den i hænderne.
FSC® Betydning for dig

FSC® certificeret træ

FSC® er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC® arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder.

HORN er både FSC®-medlem og certificeret på alle træbordplader, da det netop er vigtigt at sikre, at der handles med træ, hvor der udvises miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed. Uanset hvor din HORN bordplade stammer fra, er du derfor sikret, at der er i oprindelsesområdet arbejdes med bæredygtig udvikling, fremme af forholdene for arbejderne og deres lokalsamfund, udryddelse af børnearbejde samt at de biologiske systemer sikres og dyrelivet bevares.

Certificeringen inkluderer et omfattende sporbarhedssystem, der kontrollerer træets oprindelse og at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Sporbarheden gælder alle led i værdikæden. Kun på den måde kan vores kunder have sikkerhed for, at det anvendte træ kommer fra en ansvarlig kilde, faktisk genkender hele 56% af danskerne FSC-mærket, og som den eneste certificerings- og mærkningsordning af sin slags bakkes FSC® op af anerkendte NGO’er som WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove. 

Betydningen af at vælge FSC® certificeret træ – Vidste du..? 

  • En undersøgelse af skove i det nordvestlige Nordamerika har vist, at FSC®-certificerede skove almindeligvis oplagrer 25-60% mere CO2 end ikke-FSC®-certificerede skove -I nogle tilfælde helt op til 80% mere.
  • Forvaltere af FSC®-certificerede skove skal minimere forstyrrelser forbundet med træfældning. I modsætning til konventionel træhugst er det med til at bevare levesteder for større bestande af pattedyr og fugle såsom malajbjørne og argusfasaner på tværs af troperne.
  • Leve- og arbejdsvilkårene (f.eks. sygeforsikring og sikkerhedsprocedurer) er bedre for arbejdere i FSC®-certificerede skove end i skove uden certificering i mange lande i Congo-Bassinet.
  • En undersøgelse af FSC®-certificerede skove i Congo-Bassinet har vist, at selv i fjerntliggende skove har skovarbejdere adgang til lægehjælp. Det er vigtigt, da der ofte sker dødsfald og alvorlige personskader blandt skovarbejdere.
Sustainability now and in the future
Din kurv
Din indkøbskurv er tomTilbage til shoppen
Calculate Shipping